Recepten
Tuinieren is een geweldige gezonde en weldadige bezigheid. En dan ook nog beloond worden met een heerlijke oogst! Komt het bekend voor, na het zoveelste portie bietjes, boontjes, sla geplukt te hebben, even geen idee hoe de maaltijd dit keer te bereiden zonder dat het saai wordt?
Op deze pagina staat regelmatig een nieuw recept om inspiratie op te doen, waarbij de oogst net even verrassend lekker anders wordt klaargemaakt! Eet smakelijk!
Op deze pagina staat regelmatig een nieuw recept om inspiratie op te doen, waarbij de oogst net even verrassend lekker anders wordt klaargemaakt! Eet smakelijk!
Recepten met snijbiet
Pasta met romige snijbiet-tomatensaus
Makkelijk en snel te maken!
Ingrediënten:
- 400 gram pasta
- 250 gram snijbiet
- 200 gram spekblokjes of kastanjechampignons
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 3 dl gezeefde tomaten
- 1,25 dl creme fraiche
Bereidingswijze:
1 pasta koken volgens voorschrift
2 snijbiet wassen,drogen en fijn hakken
3 spekblokjes uitbakken en snijbiet even meebakken
4 tomaten en tijm toevoegen en doorroeren
5 creme fraiche erdoor scheppen
6 serveren met pasta
Linzensoep met snijbiet
Ingrediënten voor 1 liter soep:
- 150 gram rode linzen
- 1 laurierblad
- 1 komkommer
- 200 gram snijbiet
- 1 sjalotje gesneden
- snuf komijn, zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
1 linzen nakijken op steentjes, wassen en opzetten met laurierblad
2 25 minuten zachtjes koken
3 komkommer wassen, in lengte halveren en in plakjes snijden
4 snijbiet wassen, drogen en fijn hakken
5 sjalotje in olie fruiten, komijn meebakken
6 komkommer en snijbiet toevoegen en paar minuten roerbakken
7 gebakken groenten toevoegen aan linzensoep
8 op smaak brengen met peper en zout
1 pasta koken volgens voorschrift
2 snijbiet wassen,drogen en fijn hakken
3 spekblokjes uitbakken en snijbiet even meebakken
4 tomaten en tijm toevoegen en doorroeren
5 creme fraiche erdoor scheppen
6 serveren met pasta
Linzensoep met snijbiet
Ingrediënten voor 1 liter soep:
- 150 gram rode linzen
- 1 laurierblad
- 1 komkommer
- 200 gram snijbiet
- 1 sjalotje gesneden
- snuf komijn, zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
1 linzen nakijken op steentjes, wassen en opzetten met laurierblad
2 25 minuten zachtjes koken
3 komkommer wassen, in lengte halveren en in plakjes snijden
4 snijbiet wassen, drogen en fijn hakken
5 sjalotje in olie fruiten, komijn meebakken
6 komkommer en snijbiet toevoegen en paar minuten roerbakken
7 gebakken groenten toevoegen aan linzensoep
8 op smaak brengen met peper en zout
... OOK EEN LEKKER VERRASSEND RECEPT met groente, fruit die op dit moment geoogst kunnen worden? Stuur dan het recept met evt foto naar ons algemene email adres.