Pompoenwafels
Ingrediënten:
· 1pompoen of 225 gr pompoenpuree
· 4 eetlepels boter
· 225 gr zelfrijzend bakmeel
· ½ theelepel kaneel
· ½ theelepel gember
· snufje zout
· 2 eieren
· 40 gr lichtbruine basterdsuiker
· 3 ½ deciliter melk
· ahornsiroop om te serveren
Ingrediënten:
· 1pompoen of 225 gr pompoenpuree
· 4 eetlepels boter
· 225 gr zelfrijzend bakmeel
· ½ theelepel kaneel
· ½ theelepel gember
· snufje zout
· 2 eieren
· 40 gr lichtbruine basterdsuiker
· 3 ½ deciliter melk
· ahornsiroop om te serveren
bereidingswijze:
1. Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes
2. Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar
3. Giet af en pureer het vruchtvlees en laat afkoelen.
4. Smelt de boter
5. Meng het bakmeel met de kaneel, gember en het zout
6. Klop de eieren met 225 gr van de pompoenpuree, de suiker en boter
7. Schep er het bakmeelmengsel door en roer tot een dik beslag
8. Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer
Eet smakelijk!
1. Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes
2. Kook de pompoen in circa 15 minuten in een klein laagje water gaar
3. Giet af en pureer het vruchtvlees en laat afkoelen.
4. Smelt de boter
5. Meng het bakmeel met de kaneel, gember en het zout
6. Klop de eieren met 225 gr van de pompoenpuree, de suiker en boter
7. Schep er het bakmeelmengsel door en roer tot een dik beslag
8. Bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer
Eet smakelijk!