Venkel – courgettesoep
Deze hoeveelheid is voor 1 liter. De voorbereiding is 20 minuten.
Ingrediënten
1 eetlepel kokosolie 150 gr ui, gesnipperd 250 gr venkel, in blokjes 350 gr courgette in blokjes ¾ theelepel geperste knoflook 1 liter water Zout en peper Bereiding
|
Pompoen – kerriesoep
Deze hoeveelheid is voor 1 liter. De voorbereiding is 20 minuten
Bereiding
- Verwarm de oven op 230º C, bekleed bakplaat met aluminiumfolie
- Leg de pompoen met snijvlak naar beneden op de bakplaat en rooster 40 minuten. Schep het vruchtvlees uit de schil en weeg 675 gram af.
- Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook, d peper en de gember 4 minuten of tot de ui glazig is en de knoflook lekker geurt.
- Voeg de pompoen en het water toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
- Schep de soep in een blender en voeg kerriepoeder, limoensap en kokosmelk toe en pureer.